Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Räddningstjänst, ambulanspersonal och polis arbetar på platsen där en personbil med fyra unga personer kört in i ett träd i Svedala kommun. Se bilder från platsen i videon. Foto: Mikael Nilsson

Fyra ungdomar i krock med träd i Svedala kommun

Uppdaterad
Publicerad

Fyra ungdomar har förts till sjukhus efter att ha kört av en mindre väg och kolliderat med ett träd i Torups bokskogar i Svedala kommun.

Det var vid tretiden natten till lördag som olyckan inträffade på vägen mellan Torups slott och Hyby.

– Det är en personbil som har kört in i ett träd med fyra personer i bilen. När vi kom fram till platsen fick vi klippa ut två personer ur bilen, säger Magnus Karlsson på räddningstjänsten syd.

Samtliga personer har förts till sjukhus. En 18-årig kvinna, är allvarligt skadad. I bilen färdades även tre män i 20-årsåldern, som alla är lindrigt skadade. De fyra ungdomarna är hemmahörande i olika kommuner i Skåne.

Polisen utreder olyckan

En anmälan om vårdslöshet i trafik har upprättats och bilen är beslagtagen.

– Det finns uppgifter från personer som sett bilen tidigare, som uppger att det gått väldigt fort och därför utreder vi nu olyckan som vårdslöshet i trafik, säger Sara Andersson, presstalesperson vid polisens region syd.

Kyrkan håller öppet

Hyby gamla kyrka kommer att hållas öppen under dagen för den som till exempel vill tända ljus.

– Det kommer också att finnas en präst på plats för den som behöver prata, säger Mats Magnusson, kyrkoherde i församlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.