Årskurs 4 på Lövestad skola. Foto: Jeanette WibergVisa alla (2)
Visa alla (2)

Fyrorna i Lövestad samlade in 3,5 ton batterier

Uppdaterad
Publicerad

Eleverna i årskurs 4 på Lövestad skola är näst bäst i Sverige på att samla in batterier. Hela byn har varit engagerade i batterijakten.

Idag, onsdag, eleverna firat med tårta och disco på skolgården att de kom tvåa i årets upplaga av Batterijakten. Tillsammans har de samlat in 3,5 ton batterier, vilket motsvarar 195 kilo per elev.

– Det är helt otroligt, säger Jeanette Wiberg, lärare och samordnare på Lövestad skola.

Mer miljömedvetna elever

När hon frågade sina elever i årskurs fyra om de ville vara med i tävlingen svarade de ja. De engagerade föräldrar och andra i byn och före påskhelgen fick de veta att de var näst bäst i Sverige på att samla in batterier, räknat i antalet batterier per elev. Firandet fick vänta tills efter påsklovet när alla var tillbaka igen i skolan.

– Den stora vinsten är att eleverna har blivit mer miljömedvetna. De pratar mycket om återvinning och att det går bra att köpa begagnade möbler och kläder, säger Jeanette Wiberg. 

Totalt samlade i år de medverkande skolklasserna i Batterijakten in 137 ton batterier.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sjöbo

Mer i ämnet