Foto: SVT

Dansk domstol fick stänga efter larm om gevärsman

40 personer låstes in i domstolen i danska Holbæk på fredagseftermiddagen sedan det kommit larm om att en man som gått runt med ett jaktgevär i närheten. Vid 16-tiden meddelade den danska polisen att avspärrningarna var hävda.

Larmet kom vid 13.30 tiden om att någon hade sett en man vid stationen i Holbæk och uppfattat det som att han stoppat ner ett jaktgevär i en väska.

På fredagen befann sig många i Holbæk på grund av rättegången mot en 17-årig flicka som står åtalad misstänkt för att ha planerat en terrorattack mot sin egen skola. Polisen tog inga risker och beslutade därför att låsa in ett 40-tal personer i en rättssal.

Redan från början så var säkerheten hög i domstolen. Poliser med automatvapen har bevakat byggnaden. Det är oklart om det funnits något samband mellan rättegången och den man som jagats

Strax efter 16 meddelade den danska polisen på Twitter att avspärrningarna var hävda. Polisen har inte funnit någon misstänkt man och alla har fått lämna rätten.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer