En 21-årig kvinna blev rånad och hotad efter att hon gått på träff med en man från Tinder. Foto: Gorm Kallestad/TT

Kvinna gick på Tinderdejt – rånades och hotades

Uppdaterad
Publicerad

Den 21-åriga kvinnan gick på en dejt med en man hon träffat via Tinder. Men träffen utvecklades till en mardröm där hon rånades, misshandlades och hotades med en gasolbrännare.

Kvinnan träffade sin dejt på ett köpcentrum i Malmö i mars i år efter att de sms:at med varandra. Det var första gången de sågs och hon blev lite förvånad när han sa att de skulle köra iväg och träffa ett par av hans kompisar.

Flydde chockad

Kompisarna befann sig i en lägenhet i centrala Malmö. Väl där överfölls hon av en kvinna och två andra män. Hon blev slagen och hotad med en gasolbrännare och tvingades lämna ifrån sig bankkort med kod och sina bilnycklar. Rånarna tog ut 15 000 kronor från hennes konto och stal kläder och värdesaker från hennes bil.

– Det har väl hänt förut att personer blivit rånade i samband med tinderdejter, men inte på det här sättet, säger kammaråklagare Fredrik Beijar.

– Det här har varit med en särskild råhet och det verkar också som att det planerats i förväg.

Åtalas för grov utpressning

Kvinnan kunde chockad ta sig från lägenheten och ringa polisen. Efter spaning kunde två av männen och kvinnan från lägenheten gripas. De åtalas nu för grov utpressning. Samtliga tre nekar till brott. Den tredje mannen som var med vid rånet har inte kunnat identifieras.

Minimistraffet för grov utpressning ligger på fängelse i 1,5 år. Fredrik Beijar säger att han uppskattar staffvärdet för den här händelsen till mellan 1,5 och två års fängelse,

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.