Inre ringvägen är avstängd efter en lastbil kanat av vägen. Foto: Mikael NilssonVisa alla (2)
Visa alla (2)

Glashalt på vägarna – flera trafikolyckor

Publicerad

Flera trafikolyckor inträffade under morgontimmarna i Skåne och det ska vara mycket halt på vägarna. Polisen och räddningstjänsten uppmanar till försiktighet i trafiken.

På Inre ringvägen i Malmö stod trafiken still på söndagsmorgonen efter att en lastbil kanat av vägen. Trafiken rullar på igen men leds om av polisen.

–  Lastbilen har kört genom mitträcket och det har gått hål på drivmedelstanken. Vi sanerar diesel som runnit ut. Föraren är införd till sjukhus med lindriga skador, sade Gustaf Sandell på Räddningstjänsten Syd vid klockan 08 på morgonen.

–  Det verkar vara halt på sina håll, det har varit flera trafikolyckor nu på morgonen där man rapporterat att det är halt på alla tre, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.

Olycka vid Tomelilla

Tidigare på söndagsmorgonen krockade tre personbilar med en lastbil utanför Tomelilla på väg 19 vid Everödskorset.

En flicka fördes in med ambulans till Ystad lasarett med lindriga skador.

”Var försiktiga”

Enligt räddningstjänsten är det glashalt på vägarna.

– Med tanke på att det är halt nu så vill vi uppmana alla att vara försiktiga. Håll avstånd, anpassa hastigheten och se till att ha bra vinterdäck, säger Gustaf Sandell.

Lastbilen fick sladd på Inre Ringvägen och körde genom mitträcket. Foto: Mikael Nilsson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer