Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Tänk om man hade gått förbi ett sådant här drama med barnvagnen, det hade varit obehagligt”, säger Alexander Mellberg som bor i Hässleholm. Foto: Johan Dernelius/ Mikael Nilsson

Grannarna efter vapendramat i Hässleholm: ”Känns obehagligt”

Publicerad

Medan den elva timmar långa förhandlingen mellan den beväpnade gärningsmannen och polisen ägde rum ombads grannar att stanna inne.

– Jag vaknade av en smäll, säger en av de boende på Väster i Hässleholm.

Strax efter att mannen hade gripits hävdes polisens avspärrningar, och grannarna kunde gå ut. En kvinna som vill vara anonym berättar för SVT att hon låg och sov när hon hörde en smäll.

– Jag trodde det var ett skott, men jag visste inte säkert vad som hade hänt förrän jag hörde det på nyheterna imorse, säger hon.

– Det känns otryggt såklart, säger en man som bor längre ner från gärningsmannens hem.

Alexander Mellberg, som bor på Väster i Hässleholm, är ute och går med sin son när han lägger märke till polisbilarna.

– Jag visste inte att det hände här. Men tänk om man hade gått förbi ett sådant här drama med barnvagnen, det hade varit obehagligt, säger han.

Isolerad händelse enligt polis

Polisen i Hässleholm kände till mannen sedan innan, men menar att det inte finns anledning för boende att känna oro.

– Han är i 55-årsåldern. Vi har haft viss kännedom om mannen sedan innan, men inte för grov brottslighet, säger Niklas Årcén, lokalpolisområdeschef i Hässleholm.

Varför tog förhandlingen elva timmar?

– Det är en bedömningsfråga. I det här fallet gjorde man det som krävdes för att inte öka risken för att någon skulle komma till skada, säger Niklas Årcén.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter 11 timmars förhandlande kunde polisen gripa den hotfulle mannen i Hässleholm – se bilderna i videon. Foto: Mikael Nilsson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.