Greater Copenhagen mer attraktivt än Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Enligt den brittiska tidningen Financial Times är Greater Copenhagen Europas mest företagarvänliga område.

Finanstidningens utnämning innebär att Öreundsområdet klättrar förbi andra europeiska storstäder som Berlin, Amsterdam – och Stockholm för den delen. Det rapporterar Berlingske.

I kategorin mellanstora regioner, med mellan 1,5 och 4 miljoner invånare, är Greater Copenhagen bäst på att dra till sig nytt kapital, enligt Financial Times som delar ut det så kallade Foreign Direct Investment-priset (FDI) för bästa strategi i att attrahera utländska investeringar.

– Greater Copenhagen vinner priset för bästa FDI-strategi bland Europas mellanstora regioner, eftersom området har tillväxtsektorer som är intressanta för internationella verksamheter, ett starkt fokus på att attrahera och hålla kvar talanger samt en genomtänkt strategi för att attrahera utländska investerare och verksamheter, säger Courtney Fingar, chefredaktör på Financial Times ”fDI Magazine” som står bakom utnämningen till Belingske.

De senaste åren har Köpenhamn lockat till sig globala företag som Cisco och japanska Hitachi. Nyligen bestämde IBM sig för att förlägga ett nytt utvecklingscentra i Malmö, eftersom det här finns en stor etnisk mångfald och närhet till flera universitet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.