På vårdcentralen i Kroksbäck gladdes man åt beskedet. Foto: TT

Grönt ljus för Astras vaccin – Skånes vaccinsamordnare: ”Jättepositivt”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige återupptar vaccinationerna med Astra Zenecas vaccin mot covid-19, meddelar Folkhälsomyndigheten. Men endast för personer som är 65 år och äldre.

– Det är en stor mängd av det vaccin vi har och vi behöver allt vaccin för att kunna vaccinera så fort som möjligt så det är klart att det är jättepositivt, säger Region Skånes vaccinsamordnare Maria Landgren om beskedet.

Beskedet kommer efter att vaccinationerna med Astra Zenecas covidvaccin stoppades förra veckan. Stoppet beslutades av Folkhälsomyndigheten efter larm om misstänkta biverkningar – en kombination av blodproppar och brist på blodplättar.

– Jag tycker det är jättepositivt att man gjort en genomgång och att man kan känna sig trygg som medborgare med att myndigheterna har tittat på vaccinet och väljer att vi kan använda det igen, säger Maria Landgren.

Alla de som fått inställda vaccintider, kan de snabbt få en tid igen?

– Det tror jag, vi har planerat för olika scenarion så vi är beredda att trycka på knappen så fort vi får besked.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.