Kvinna hittad död i Åkarp – en man gripen misstänkt för mord

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan åtta på fredagsmorgonen kom ett larm om ett misstänkt grovt brott i Åkarp. Polisen är mycket förtegen kring händelsen men uppger på sin hemsida vid lunchtid att de hittat en avliden kvinna i en bostad i Åkarp. En man är gripen och anhållen misstänkt för mord.

Polisen arbetar på plats med bland annat teknisk undersökning. Enligt SVT:s reporter på plats håller polisen på med dörrknackning i det avspärrade området, som är beläget i utkanten av Åkarp.

Polisen lämnade under förmiddagen över ärendet till åklagare.

Misstänkt mord i Åkarp

– Utredningen är inne i ett mycket tidigt skede och jag kan på grund av förundersökningssekretess inte lämna några ytterligare uppgifter, säger kammaråklagare Ulf Hansson vid Malmö åklagarkammare, i ett pressmeddelande under fredagseftermiddagen.

Anhöriga underrättade

Även polisen har under dagen varit mycket förtegen i ärendet.

– Jag kan inte lämna mer uppgifter än att det är ett misstänkt grovt brott som har skett inomhus, sa Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral, på fredagsmorgonen.

Anhöriga till den avlidna kvinnan är underrättade.

Fotnot: SVT Nyheter Skåne fick tidigare information om att det skulle bli en presskonferens om händelsen, men så är inte fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Åkarp

Mer i ämnet