Det 88 meter långa nederländska fraktfartyg som gått på grund utanför Bornholm har lossnat en aning men ligger ännu kvar. Foto: TT/Presse-fotos.dk

Grundstött fartyg utanför Bornholm: Besättningsman misstänks för fylleri

Uppdaterad
Publicerad

Det 88 meter långa nederländska fraktfartyg som gått på grund utanför Bornholm har lossnat en aning tack vare hjälp från en polsk båt, uppger Forsvarets Operationscenter enligt danska nyhetsbyrån Ritzau.

Nu misstänks en av de sju i besättningen för fylleri i samband med olyckan. Det är ännu oklart vilken funktion denne haft på båten.

Fartyget, som är lastat med gödningsmedel, gick på grund och fastnade ordentligt natten till måndag. Olyckan inträffade då fartyget var på väg från Antwerpen i Belgien till Tallinn i Estland.

Grundstötningen har skett utanför samhället Sorthat Muleby på västra sidan av ön, som ligger bara några mil från Sveriges sydkust.

Det är oklart när båten kommer vara i hamn igen.

Se mer om fraktfartyget i klippet nedan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.