Under Eurovision Song Contest i Malmö behöver polisen kunna hantera situationer där ett stort antal personer grips eller omhändertas. Arkivbild. Foto: Per Danielsson/TT

Häktade flyttas under Eurovisionveckan

Publicerad

Arrestplatser i södra Sverige ska frigöras inför Eurovision Song Contest i Malmö. Detta för att polisen ska kunna hantera situationer där ett stort antal personer grips eller omhändertas, rapporterar Göteborgs-Posten.

På grund av platsbristen på svenska häkten inkvarteras även häktade personer i arrestlokaler, men under Eurovisionveckan anser sig polisen inte kunna ha häktade i sina lokaler.

Cirka 30 personer kommer därför att flyttas till Västsverige, vilket kommer att leda till dubbelbeläggning på häktena där.

– I grund och botten har vi ju en önskan och ett behov av att aldrig ha häktade i arresten, det handlar ju om en lagstiftningsfråga som vi måste försöka hantera så fort som möjligt. Men under Eurovision måste vi skapa utrymme i syd, säger Joakim Righammar, stabschef i Kriminalvården till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2024

Mer i ämnet