Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när SVT:s reporter döper bebisar med vattenpistol och halkar runt på diskmedel med pensel och färg i högsta hugg. Foto: Otto Johansson

Halt och blött på karnevalens nöjen – här döps bebisar med vattenpistol

Uppdaterad
Publicerad

Lundakarnevalen är igång och under tre dagar kommer hundratusentals människor passera genom Lundagård. SVT:s reporter Johanna Holstein gav sig ut för att testa några av de, enligt temat, katastrofala aktiviteter och lekar som står till bjuds.

Det är pandemi, katastrof och en stor gnutta studentikos humor som möter besökarna i de 18 tält där besökare kan förlusta sig med alla möjliga slags aktiviteter.

Allt är hemsnickrat, studenterna är redan lite slitna efter festandet och ljudnivån är bullrig.

Döp bebisar och ät korvid-19

– Tanken är att du ska döpa så många bebisar som möjligt, säger Oskar Liljedahl som precis öppnat tombolan ”Baby Baptizer”.

Referensen är till pandemin och bilderna som cirkulerade på prästar som ”döpte” barn med vattenpistoler för att kunna hålla avstånd.

Engagerat rekordmånga

Studenterna har inte sparat på krutet för att få till så många referenser till de fyra senaste, ganska kaotiska, åren.

Årets karneval har engagerat rekordmånga 7 500 frivilliga studenter eller karnivalister och beräknas slå rekord även i besök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.