Jörgen Nilsson är vd för Trelleborgs hamn, där det under dagen var sorg över att en person fortfarande saknas efter onsdagens pråmolycka. Foto: Gustav Röriksson

Hamnchefen: ”Glada över att vi lyckades rädda två”

Uppdaterad
Publicerad

Två personer räddades ur vattnet och en person saknas fortfarande efter att en pråm kapsejsade i Trelleborgs hamn under onsdagen. Idag erbjuds anställda vid Trelleborgs hamn stöd efter tragedin.

– Det är klart att vi alla märkbart tagna av situationen. Vi har folk som bokstavligen räddade folk ur vattnet, säger Trelleborgs hamnchef Jörgen Nílsson.

Räddningstjänst larmades snabbt till platsen när pråmen sjönk och trots tragedin är Jörgen Nilsson nöjd över hur krisrutinerna följdes.

 – Jag är oerhört glad över att vi lyckades rädda två personer igår för det borde vi inte klarat av med tanke på att vattnet är nollgradigt, säger Trelleborgs hamnchef Jörgen Nílsson.

Fartyget bärgas närmare helgen

Fartyget beräknas bärgas mellan fredag och lördag. Det är ännu oklart vad som ligger bakom olyckan.

Vi vet inte vad som har hänt, utan det som sker nu är att det är initierat en haveriundersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.