Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är ju min förtjänst som ryker”, säger Ulf Jacobsson om stölden av 50 kungsgranar från hans försäljningsplats i Malmö. Foto: Firas Razak

Han blev bestulen på julgranar för 20 000 kronor

Publicerad

När julgransodlaren Ulf Jacobsson kom till jobbet på fredagsmorgonen upptäckte han att någon hade brutit upp gallerstaketet och snott 750 kg julgran – granar som troligen säljs vidare svart.

– Det är min förtjänst som har försvunnit, rakt upp och ner, säger han.

Det finns risk att du firar jul med en stulen julgran. Åtminstone om du inte noga kontrollerar var din julgran kommer ifrån, enligt Ulf Jacobsson, granodlare.

– Jag hoppas kunderna frågar var granen kommer ifrån, säger han.

Ulf Jacobsson odlar flera olika sorters gran och under december säljer han dem från sin försäljningsplats i Malmö. Men när han i fredags skulle öppna för dagen såg han att gallerstaketet var uppbrutet och att 50 kungsgranar var borta.

– De väger ju totalt 750 kg så de måste ha haft släp och kört iväg dem, säger han.

”Fråga var granen kommer ifrån”

De stulna granarna har ett värde på 20 000 kronor och säljs troligen vidare svart. Något Ulf Jacobsson nu uppmanar folk att vara medvetna om.

– Fråga var granen kommer ifrån och betala med kort, är Ulf Jacobssons råd.

Chansen att återfinna julgranarna är mycket små.

– Hur ska man bevisa att det är mina granar? Det är mycket pengar som jag förlorat på det här.

Se Ulf Jacobsson berätta i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.