När biljettsystemet låg nere kunde de inte skriva ut sina biljetter. Foto: SVT

Missade mässan när biljettsystemet låg nere

Uppdaterad
Publicerad

Det uppstod stort krångel vid insläppet till den katolska mässan. Biljetter gick inte att skriva ut och många människor kom till stadion alldeles för sent.

Klockan 09.30 inleddes den katolska mässan på Swedbank stadion. Men med bara minuter kvar till mässans start väntade många besökare fortfarande på att komma in på arenan.

Det fanns flera orsaker bakom problemen. Dels uppges många människor inte ha kommit i tillräckligt god tid. Dels gick många av besökarna till fel ingång.

Samtidigt uppstod problem med biljettsystemet. Biljetter gick inte att skriva ut från Ticketmaster. I ingången godtogs enbart pappersbiljett.

SVT Nyheter Skåne träffade Karolis Saldras från Köpenhamn utanför stadion. Han var en av de som missade mässan trots att han hade biljett.

– Vi köpte biljetterna hemifrån Köpenhamn och vi skulle printa ut dem hos Ticketmaster i Malmö. Men de sa då att systemet var nere och att vi skulle visa upp telefonbeviset istället vid ingången till stadion, berättar Karolis Saldras.

Men när de visade telefonbeviset vid ingången nekades de tillträde till arenan.

– Där krävde de pappersbiljett. Så vi kom inte in och missade det hela. Vi är väldigt besvikna, säger Karolis Saldras.

När SVT Nyheter Skåne kontaktar Ticketmaster säger växeltelefonisten att frågor om biljettstrulet hänvisas till Malmö FF.

Skyller alltså Ticketmaster på Malmö FF?

– Jag har fått besked att frågor ska hänvisas dit, säger växeltelefonisten.

Peter Åhlander, kommunikationschef på Malmö FF, skriver i ett mejl till SVT Nyheter Skåne att det är beklagligt att ett biljettombud återgivit fel information om vilka biljetter som var tillåtna.

Han säger också att det var problem att skriva ut biljetter hos ombudet eftersom uthämtning av biljetter stängdes på måndagskvällen:

”När detta uppdagades kontaktade ombud Ticketmaster som då åter öppnade möjligheten att hämta sin biljett”, skriver Åhlander.

Han skriver samtidigt att både arrangören Katolska kyrkan och Ticketmaster varit tydliga med information om att besökarna skulle vara plats i god tid, samt att e-biljett, foto och kopia av biljett inte var tillåtna.

Enligt polisen var cirka 15.000 personer på plats på stadion under mässan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Skåne
Mer Nyheter