Hanna Unger från Göteborg var en av de passagerar som var ombord planet på väg till Split som tvingades nödlanda i Malmö. Foto: Mikael Nilsson / Privat

Hanna var med på planet: ”Plötsligt lade en av motorerna av”

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Unger var på väg från Göteborg till Kroatien med sin familj när planet tvingades landa i Malmö. Efter fem timmars väntan på flygplatsen får familjen tillbringa natten i Lund istället för på stranden i Kroatien.

– Man känner sig väldigt besviken just nu, säger hon.

Tidigare i dag tvingades två plan från Göteborg landa i Malmö, på grund av motorproblem. Det ena planet kunde efter någon timma lyfta och fortsätta sin resa mot Kefalonia. Passagerarna på det andra planet är strandsatta i Lund. En av dem är Hanna Unger.

– När vi flög över Tyskland meddelande piloterna att vi måste vända till Sverige, och efter en halvtimme landade vi på Malmö Airport, säger hon.

Mitt över Rügen fick planet plötsligt problem med en av sina motorer och tvingades stänga av den. Av säkerhetsskäl kunde flygningen inte fortsätta utan piloten fick landa på Malmö Airport.

– Allt var lugnt ombord och jag hann egentligen inte tänka på något speciellt när det hände. Piloterna förklarade att motorn plötsligt lade av, men mer än så fick vi inte veta, säger Hanna Unger.

Kunde först inte landa

För att kunna landa i Malmö var planet först tvunget att tömmas på bensin, eftersom det var för tungt för att kunna landa säkert i Malmö.

– Vi fick cirkulera i säkert en halvtimme innan vi fick landa, förklarar Hanna Unger.

Till slut gick landningen bra och de 115 passagerarna kunde andas ut och evakueras. Efter några timmar i Malmö i väntan på information fick passagerarna få ta en buss till ett hotell i Lund.

”Säkra före det osäkra”

Hanna Unger förklarar att det hela gick ganska fort och att hon aldrig varit med om något liknande tidigare.

– Vi skulle egentligen ligga och sola i Split just nu, så man är besviken. Men det är bra att man tar det säkra före det osäkra, säger hon.

I morgon ska alla passagerare iväg till slutdestinationen. Men exakt när de flyger vet inte passagerarna.

– Allt känns okej så länge vi flyger i morgon, men det vet man aldrig om det blir av, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.