The Hives, Sabina Ddumba och Silvana Imam kommer att uppträda på Lundakarnevalen i vår. Foto: TT

Här är artisterna som kommer till Lundakarnevalen

Uppdaterad
Publicerad

Sångaren Howlin' Pelle kommer att ta med sig sina bandkamrater i The Hives och uppträda på Lundakarnevalens stora scen i maj. De får sällskap av bland andra Silvana Imam och Sabina Ddumba.

På tisdagskvällen tillkännagavs vilka artister som kommer att få spela på den stora scenen när Lundakarnevalen vänder upp och ned på staden mellan den 18-20 maj.

Uppställningen sträcker sig från de stökiga rockarna i The Hives via Räfvens gränslösa folkpunk till Silvana Imams kraftfulla hip-hop.

– Vi är väldigt glada över att kunna leverera så här efterlängtade artister! Det har varit viktigt för oss vi ska kunna presentera så många olika genrer som möjligt. Vi hoppas att alla i Skåne, Öresund och Sverige vill komma och dansa med oss, säger Lundakarnevalens musikchef Patrik Norrman.

Här är artisterna som kommer uppträda på Stora scenen

The Hives

Silvana Imam

Sabina Ddumba

Kaliffa

Svenska Björnstammen

Kamferdrops

Panetoz

Beatrice Eli

Maxida Märak

Billie the vision and the dancers

Louisiana Avenue feat Gunhild Carling

Räfven

Verklighetens Folk

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.