Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Södra Förstadsgatan 68 i Malmö var länge popgruppen The Cardigans adress. Nu hedras gruppen med ett eget elskåp. Foto: Johan Dernelius

Här får The Cardigans ett eget elskåp

Uppdaterad
Publicerad

The Cardigans elskåp på Södra Förstadsgatan är det 31:a i ordningen och kommer att följas av fler. Totalt ska ett 50-tal elskåp i Malmö prydas av bilder.

Adressen var länge legendarisk i Malmö där världsgruppen The Cardigans huserade och producerade många av sina hits.

– Livet kändes magiskt. Vi var alla mellan 20 och 22 och bodde i ett kollektiv där vi hade förhoppningar om en popkarriär i Sverige. Nu, snart 28 år efter att vi flyttat därifrån, blir vi förevigade på ett elskåp, låter basisten och sångaren Magnus Sveningsson hälsa efter att en förkylning satt stopp för hans medverkan vid avtäckningen.

Elskåp över hela staden

Arbetet med att pryda stadens elskåp är ett samarbete mellan flera olika aktörer och Eon som äger själva elskåpen.

– Vi kommer även ha elskåp med förre MFF-ordföranden Eric ”Hövdingen” Persson, filmregissören Bo Widerberg och olika nöjespalats med bland annat Siw Malmkvist med sin syster Lil inför en nyårsrevy 1962, säger Peter Hjalmar, regionchef på Eon Sverige.

Olika kända Malmöbyggnader kommer också att avbildas på skåpen samt TV-profilen Lasse Holmqvist.

-Detta är det 31:a elskåpet med historiska malmömotiv, säger Peter Hjalmar, chef på Eon. Här tillsammans med Jeanette Rosengren och Hjalmar Falck i projektgruppen. Foto: Johan Dernelius

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.