– Det var hur kul som helst att få uppleva ett sånt mästerskap, speciellt med det laget, säger Hanna Bennison. Foto: Isak Laurell/SVT

Här firas Hanna Bennison på hemmaplan

Publicerad

Efter fredagens OS-silver hedrades landslagsspelaren Hanna Bennison av barndomsklubben GIF Nike och andra stolta Lommabor. Under söndagseftermiddagen samlades fler hundra på Lomma idrottsplats för att fira den hemvändande stjärnan.

Fredagens OS-final må ha slutat i förlust mot Kanada, men trots detta är det med en silvermedalj som 18-åriga Hanna Bennison återvänder till hemkommunen Lomma.

– Jag är fortfarande lite besviken över finalen, att vi inte tog guldet, men jag är nöjd med silver. Det var mitt första mästerskap, så jag är stolt och nöjd med det också, säger Hanna Bennison.

”En förebild”

Och att en före detta GIF Nike-spelare är en av världens mest lovande fotbollstalanger är något som väcker inspiration.

– Det känns otroligt bra. Framförallt som förebild för våra nya knattar och de mindre barnen, säger Pål Pullen, ordförande i GIF Nike.

I klippet kan du se hur Lomma firar sin silvermedaljör och höra några av dem som inspireras av henne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.