Filmen visar två misstänkta gärningsmän på cykel efter mordet på Jaafar vid Möllevångstorget den 9 november.

Efter mordet på 15-årige Jaafar – här flyr misstänkta gärningsmännen på cykel

Uppdaterad
Publicerad

I en film som SVT Nyheter Skåne fått ta del av syns hur två personer cyklar på Ystadsgatan strax efter att skotten avfyrats mot 15-årige Jaafar Mohammad Ibrahim och hans jämnåriga kamrat.

15-årige Jaafar Mohammad Ibrahim sköts till döds utanför en pizzeria på Möllevången i Malmö lördagen den 9 november. Hans kamrat vårdas med livshotande skador.

Efter mordet flydde gärningsmännen på cykel från mordplatsen. SVT Nyheter kan nu publicera en film som visar hur de misstänkta gärningsmännen cyklar därifrån direkt efter mordet.

Den första cyklisten bär mörka kläder och cyklar på en vit cykel. Den andra har en vit jacka och en mörk cykel. Båda har täckt sina huvuden med mössa eller huva. De cyklar på trottoaren på Ystadsgatan i riktning mot Nobelvägen.

Cyklisterna stämmer väl överens med det signalement som polisen gick ut med under tisdagen:

”I utredningen är vi intresserade av iakttagelser av två gärningsmän som färdats på en svart damcykel och en vit cykel. En av gärningsmännen har haft ljus klädsel och den andre mörk.”

Flyktvägen är känd av polisen

Enligt polisen ska männen ha cyklat Sofielundsvägen, Claesgatan samt Ystadsgatan i riktning öster ut mot Nobelvägen.

– Vi har fått in ett mindre antal tips men vill gärna har fler. Det är ovanligt att två personer cyklar runt maskerade i Malmö, säger Magdalena Tesfai, förundersökningsledare och kammaråklagare i Malmö.

Polisen misstänker att cyklarna är stulna och uppmanar de som blivit av med en cykel att höra av sig. En av cyklarna har återfunnits, enligt åklagaren.

Polisen har ännu inga gripna för mordet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.