Den misstänkte gängledaren förses med munskydd när han grips. Foto: Government of Dubai Media Office/State Security Dubai

Här grips en av Malmös gängledare i Dubai

Publicerad

Tillslaget mot en av Malmös gängmän i Dubai den 3 juni filmades av myndigheterna. På filmen syns hur 23-åringen förses med munskydd för att undvika eventuell coronasmitta.

23-åringen tros ha befunnit sig i Förenade Arabemiraten sen 2018, på flykt undan spansk polis. I Spanien misstänks mannen bland annat ligga bakom flera mord och har varit internationellt efterlyst sen en tid tillbaka.

Greps i Dubai

När han nu har gripits i Dubai, kommer Spanien att försöka få honom utlämnad.

– Jag har ännu inte hört något, men jag misstänker att han inte har lämnats ut ännu. Det är en ganska lång process, säger Petra Stenkula, polismästare och chef för utredningsenheten Syd.

Aldrig dömd för mord

Mannen som är dansk medborgare och väletablerad i Malmös gängmiljö, har kopplingar till flera uppmärksammade Malmömord. Han har dock aldrig dömts för mord.

Om spansk polis kommer att utreda brottslighet med förgreningar till Malmö, kan Petra Stenkula inte säga.

– Det är inget jag kan uttala mig om, men vi kommer naturligtvis att stå till förfogande om spansk polis behöver hjälp i sitt utredningsarbete.

Se hur det går till när 23-åringen grips i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.