Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Röde Orm är min lilla bibel, säger artisten Martin E-Type Erikson som deltar i Trettondagens livesända maratonläsning i SVT Play. Foto: SVT

Här läser E-Type Röde Orm i flera timmars direktsändning

Uppdaterad
Publicerad

Från klockan åtta på Trettondagens morgon till klockan 22 på kvällen kan den som vill lyssna på direktsänd högläsning av romanen Röde Orm på SVT Play.

Längst ner i artikeln hittar du livesändingen.

– Det gick inte att säga nej när jag fick frågan, säger artisten Martin E-Type Eriksson som är en av de artister och skådespelare som deltar i den livesända högläsningen.

Förra årets slow-tv-projekt med högläsning av Gösta Berlings saga på Trettondagen blev en tittarfavorit. I år har tio personer samlats i en vinterkall lada på Borgeby slott i Lomma för att läsa högt ur Frans G. Bengtssons berättelse om Röde Orm.

– Det biter i kinderna som Orm hade sagt, säger E-Type.

Stort intresse av vikingatiden

Den skånske författaren Frans G. Bengtssons roman Röde Orm är en av E-Types stora läsupplevelser. En av anledningarna är hans stora intresse för vikingatiden.

– Det finns så mycket om vikingatiden vi inte vet. När man kommer in 12- 1300-talen så finns allt nerskrivet men när det gäller vikingatiden finns så många luckor att fylla i fortfarande.

I årets högläsning deltar förutom Martin ”E-type” Eriksson, bland andra Sissela Kyle, Sten Ljunggren, Bahar Pars och Magnus Roosmann.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se livesändningen i videon ovan. Foto: Daniel Stigefelt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.