Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Irma Landelin och Johanna Dellgren Ohlsson spanar in roliga klipp efter sitt nationella prov i geografi. Foto: Otto Johansson/SVT

Så skämtar eleverna om nationella proven i sociala medier

Publicerad

Det finns tusentals inlägg och klipp på sociala medier som gestaltar den kollektiva ångesten bland elever ute i Sveriges skolor under nationella prov-våren. Det är en tuff tid för många, men genom humor i sociala medier kan det bli lite lättare.

Vill du se hur elever runt om i Sverige skämtar om de fruktade nationella proven i sociala medier? Då ska du klicka på klippet ovan.

– Det är skönt att gå in på mobilen efter ett jobbigt prov, släppa tankarna och se vad andra lagt upp om samma prov, säger Johanna Dellgren Ohlsson på Ölyckeskolan i Eslöv.

Olika skolvärldar

Alla prov skrivs exakt samtidigt – och ganska omgående efteråt hamnar reaktionerna i form av roliga humorklipp på Tiktok och Instagram.

Irma Linander kollar igenom sociala medier och skrattar igenkännande.

– Det skulle kunna vara vår idrottslärare, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Olika skolvärldar

Mer i ämnet