Den gula färgen är en blinkning till de gula fälten man ser kring Eslöv. Foto: Bernard Mikulic

Torget förvandlas för att göra centrum mer attraktivt

Publicerad

Eslöv satsar över 60 miljoner för att ge Stora torg en ansiktslyftning. Den kända stora stentrappan är borta och det nya torget ska vara modernt för att locka mer folk.

Eslöv växer och Stora torg byggs nu om för att möta framtiden. Den första advent ska bygget invigas och överallt runt torget pågår ett febrilt arbete.

– Tanken är att bygga ett torg som är attraktivt för alla kommunens invånare och vi ska göra det genom att dela in torget i olika områden och rum, säger projektledare Åsa Axén.

Många olika ”rum”

Stora torg var tidigare en stor stenlagd yta med parkeringsplats i ena änden. Nu försvinner parkeringen och torget kommer bland annat ha ytor för torghandel, en scenplats, trädäck, många olika sittplatser och en slingrande damm.

– Det är en investering och jag tycker det är värt det för det ger ett ansiktslyft för de som bor i Eslöv. Men det handlar också om att locka hit både invånare och besökare till Eslöv, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Andersson (S).

Foto: Bernard Mikulic

Ska påminna om fälten

Det gula markteglet är en blinkning till Eslövs omgivningar.

– När man tittar på Eslövs kommun uppifrån så ser man mycket vete och rapsfält och då vill vi anknyta till den färgskalan och använda det på marken här, säger Åsa Axén projektledare.

Projektledare Åsa Axén ger en visning av det nya torget Foto: Bernard Mikulic/SVT

I klippet ovan hör du vad några Eslövsbor tycker om förändringen – och ser mer från bygget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.