Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Vi har väldigt bra stöd av publiken, säger Robin Persson om att tävla på sin hemmaplan Olympia i Helsingborg Foto: SVT

Helsingborg värd för proffstävling i bowling – världseliten på plats

Uppdaterad
Publicerad

I tio dagar är flera av världens och Europas bästa bowlingspelare samlats i Helsingborg för att spela den enda proffstouren i bowling utanför USA.

– Det är femte gången vi arrangerar den här, så det är klart att det är en ära, säger Martin Larsen, landslagsspelare och en av arrangörerna till tävlingen Storm Lucky Larsen Masters.

Det är också han – med smeknamnet ”Lucky Larsen” – som har fått ge namn åt tävlingen. Martin Larsen har spelat i svenska landslaget sedan 1997 och är ett av få svenska bowlingproffs .

”Har min primetime bakom mig”

Flera av de svenska spelarna har spelat bra i turneringen, men sin egen insats är han inte så nöjd med.

– Jag har kanske min primetime bakom mig. Jag missade precis ett par poäng i finalsteg 1 och jag borde ha kunnat spela bättre, säger Martin Larsen.

Desto nöjdare med sin insats är Robin Persson, landslagsspelaren från Perstorp som spelar i Helsingborgs-klubben IS Göta.

– Det har gått jättebra. Man behövde bli en av topp 26 i kvalet för att skippa ett finalsteg och det lyckades jag med, så jag är mycket nöjd, säger han.

Se de båda spelarna berätta i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.