Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En fiberduk som blåst in över tågspåret söder om Landskrona har orsakat att inga tåg går mellan Malmö och Helsingborg. Foto: André Tajti

Helt stopp i tågtrafiken – fiberduk skapade strömavbrott

Uppdaterad
Publicerad

Ett elfel mellan Kävlinge och Landskrona gör att inga tåg kan gå mellan Malmö och Helsingborg. Vid 21-tiden kom  trafiken igång igen men Skånetrafiken varnar för förseningar.

Det var under onsdagseftermiddagen som en fiberduk blåste in över tågspåret i höjd med Häljarp söder om Landskrona. Fiberduken trasslade in sig i kontaktledningar och orsakade ett strömavbrott som i sin tur skapade ett totalstopp mellan Malmö och Helsingborg.

Mängder med resenärer har drabbats.

– Jag gick på ett tåg i Lund för att åka hem till Häljarp men på grund av detta blev stående på perrongen. Vi väntade i 45 minuter innan de sa att det satts in ersättningsbussar, säger Jacob Nyremark.

– Och under den tiden vi stod still var det många som gick på.

Såväl räddningstjänsten som Trafikverket var på platsen utan att lyckas få bort duken. Vid 21-tiden kom trafiken igång igen meddelar Skånetrafiken på sin sajt, men med risk för földjförseningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.