• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

Hemlig rondellkonstnär gäckar Trafikverket

Uppdaterad
Publicerad

Hundar, katter, en kyrkogård, en campingplats, Grinchen – sedan i höstas har en rondell i Bromölla förvandlats till en utställningsplats för en hemlig konstnär.

– Om det finns ett budskap kan det vara ganska djupt, säger Staffan McLearnon, projektchef på Skanska.

Det är Skanska som på uppdrag av Trafikverket gång på gång de senaste månaderna fått åka ut till den aktuella rondellen i Bromölla för att ta bort konstverken.

Varför låter ni dem inte stå kvar?

– Dels tar det ett fokus från vägen när man är ute och kör men sedan är det också så att det finns en ordning som säger att det krävs ett tillstånd för att placera till exempel en skylt på vårt område, säger Ola Strömberg på Trafikverket.

Betraktas som nedskräpning

Händelserna har polisanmälts och rubriceras som nedskräpning. Men trots det är inte Ola Strömberg helt negativt inställd till de konstnärliga kvalitéerna i verken.

– Det är ju fina grejer. En idé är att konstnären tar kontakt med kommunen som kan anvisa en bättre plats.

I videoklippet får du se flera av den hemliga Bromöllakonstnärens alster – och kanske har konstnären lämnat en och annan ledtråd om vem hen kan vara?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.