Foto: TT/Tommy Pålsson

Här ser jägaren Tommy vargen på nära håll

Publicerad

Under torsdagen var Kvidingebon och hobbyjägaren Tommy Pålsson ute på jakt. Helt plötsligt såg han något väldigt ovanligt på vägen – en varg.

– Det här är väldigt unikt och man blir väldigt exalterad. Framförallt att när man är jägare och kan komma så nära. Man blir helt till sig, berättar Tommy Pålsson.

SVT rapporterade under onsdagen om att ett tiotal personer under tisdagen sett en varg i närheten av Glimåkra och Hästveda i nordöstra Skåne.

Och under torsdagen var det Tommy Pålssons tur att bevittna det stora rovdjuret som vanligtvis hör hemma i de norra delarna av Sverige.

Ovanligt med varg i Skåne

Tommy Pålsson har jagat i över fyrtio år och han tror att det både är första och sista gången han får se en livs levande varg i Skåne.

– Det är ju ett trevligt inslag här nere. För mig som inte har får, jag har inget emot vargar.

Han tror att det är samma varg som rört sig i närheten av Glimåkra och Hästveda. Länsstyrelsen gör samma bedömning.

– Det är med största sannolikhet samma varg som har rört sig i Skåne. En varg har kapacitet att röra sig 6 mil per dygn, berättar Tom Espgård, som arbetar med jakt- och viltfrågor på länsstyrelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer