Hugo Pedersen, Tilde Green, Disa Persson och Iris Nykvist väntar på guldhjältarna. Foto: Natalie Medic

Höör hyllade guldhjältarna

Uppdaterad
Publicerad

Höör vann i lördags sitt första SM-guld – efter sin första SM-final när de skrällvann över giganten Sävehof. På söndagen samlades många utanför hallen i Höör för att ta emot gulhjältarna.

En av dem som står och viftar med en H65-flagga är Disa Persson, 6år.

– Kommer dom någon gång jag väntar ju!

Ett par hundra personer hade samlats utanför idrottshallen i Höör för att hylla handbollstjejerna som skulle komma med buss från Malmö där de stannat kvar för att fira.

Plötsligt rullar bussen in och alla faller in i ramsan:

SM-guld, SM-guld, SM-guld!

TV: Se intervjun med spelarna här

Foto: Natalie Medic

Jublet visste inga gränser

När spelarna steg av bussen visste jublet inga gränser i Höör. Många grät av glädje och kommunfullmäktiges ordförande Anders Netterheim (M) fanns på plats för att gratulerar hjältarna med rosor från Höörs kommun.

– Jag är jätteimponerad av det här mottagandet, jag är så stolt över att få spela i den här klubben med den här publiken och när jag steg ur bussen rös jag i hela kroppen, det är så stort att alla har tagit sig hit för att ta emot oss, säger Jessica Ryde, målvakten som storspelade i SM-finalen och hade en räddningsprocent på 67% den första halvleken.

Foto: Natalie Medic

Du själv kommer ju gå vidare, hur känns det efter en sådan här seger?

– Det är såklart lite vemodigt det hade varit häftigt att få spela Champions League med laget men det känns ändå rätt att ta ett nytt steg.

– Vi trodde inte att det skulle komma så här många. När vi såg alla utanför bussen, då började vi skrika SM-guld igen. Vi har skrikit SM-guld hela natten men det är skönt att få ropa det inför alla andra här och sjunga det tillsammans, säger Cassandra Tollbring, niometersspelaren som lämnar klubben efter den här säsongen för att spela i norska Larvik.

Du fällde några tårar innan, varför det?

– Det är tufft när man ska lämna klubben och speciellt när vi har tagit SM-guld. Vi har ju kämpat jättelänge för det. Och publiken har bara blivit bättre och bättre ju mer vi har levererat. Vi har jättemycket att tacka publiken för.

Hur känns det att lämna klubben efter en sån hör seger?

– Jätteskönt. Det är ett historiskt guld och det är det bästa sättet att sluta på.

Höör som var i final för första gången i klubbens historia gick till halvtidsvila med en överraskande 13-8 ledning. I andra halvlek fortsatte framgångssagan. Laget lyckades behålla ledningen mot Sävehof som jagade nionde raka SM-guldet.

Foto: Natalie Medic

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.