Historien om hunden som blivit kastad från tredje våningen har upprört många. Nu är den inte längre hos sin ägare. Foto: SVT/Johan Nilsson/TT

Hund som kastades från tredje våningen ska omplaceras

Uppdaterad
Publicerad

Många upprördes när ägaren fick tillbaka sin hund, trots att han kastat ut den från tredje våningen.

Nu kommer beskedet att hunden inte längre är kvar hos sin ägare samt att Länsstyrelsen tagit ett beslut om att hunden ska omplaceras.

I en tidigare version av texten stod det att Länsstyrelsen omhändertagit hunden. Det är nu ändrat till att hunden inte längre är hos sin ägare samt att Länsstyrelsen beslutat om omplacering.

Grannarna blev förskräckta när de såg hunden kastas ut från hög höjd. De ringde polisen och såg till att hunden kom till veterinären. Där kunde man konstatera att hunden var undernärd och att den kissade blod.

Ägaren till hunden misstänks för grov djurmisshandel. Därför blev det en chock för grannarna att se att hunden var tillbaka hos honom efter ett par dagar.

Ska omplaceras

Hunden är nu inte längre kvar hos sin ägare efter privata initiativ.

Länsstyrelsen Skåne skriver även i ett mejl till SVT Skåne att man gjort en kontroll av hundhållningen samt tagit ett beslut om att hunden ska omplaceras.

– Brottsutredningen pågår hos polismyndigheten och en av våra länsveterinärer har lämnat ett utlåtande gällande lidandeaspekten, vilket lyfts in i utredningen, skriver Paula Hultgren, chef för sällskapsdjursenheten på Länsstyrelsen Skåne.

I klippet berättar grannen Teresa om när hon körde hunden till veterinären:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När hunden kom till veterinären i Malmö konstaterades att den var undernärd och kissade blod. I klippet berättar grannen Teresa om när hon körde hunden till veterinären. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.