Föreningen försökte stoppa våldsamheter: ”Förstör sina egna områden”

Uppdaterad
Publicerad

Organisationen Flamman har varit med på flera av Rasmus Paludans manifestationer runt om i landet. Målet med närvaron har varit att förebygga våldsamheter.

– Vi följde med för att försöka stötta människor att hantera sin ilska och sina känslor och vända ryggen till den här extremisten, säger Rafi Farouq, verksamhetschef för föreningen.

Föreningens verksamhetschef, Rafi Farouq, har följt Paludans manifestationer på nära håll. Flamman, som jobbar mot ungdomar, har varit på plats bland åskådarna under våren – både när det gått lugnt till och när våldsamheter brutit ut.

– Vi är en organisation som jobbar mot extremism och polariseringen av samhället som det innebär. Här följer vi med för att visa att det varken är religiöst eller på andra sätt bra att visa våld, det finns fredliga sätt att protestera på som inte får de här effekterna och skadorna på samhället.

Enligt honom blev helgens manifestationer droppen som fick bägaren att rinna över.

– Det finns ungdomar som tycker att det är kul att kasta sten och andra som är arga för att det får ske en koranbränning. Folk är trötta, frustrerade och ilskna.

I klippet berättar Rafi Farouq från Flamman mer om varför han tror att upploppen uppstod.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.