Inställda tåg och förseningar fortsätter ett dygn till

Uppdaterad
Publicerad
Trafikproblemen väntas fortsätta fram till lördagsmorgonen efter tågolycka på torsdagsmorgonen mellan Malmö och Lund. Än så länge går bara ett spår vilket gör att flera tåg fortfarande är inställda. Dessa ersätts med buss, enligt Skånetrafiken.

Trafikverket återupptogs vid 5-tiden på fredagsmorgonen. Dock är kapaciteten begränsad fortfarande och antalet avgångar färre, då bara ett spår kan användas. Först på lördagsmorgonen beräknas båda spår kunna användas igen.

– Vissa avgångar är fortfarande inställda och är ersatta med buss. Det gäller att vara ute i god tid och kolla vår app eller hemsida för att se vilka avgångar som går, säger Mikael Thomasson på Skånetrafikens presstjänst.

Vilka tåg påverkas?

Pågatåg på sträckan Trelleborg–Kävlinge/Helsingborg är helt eller delvis inställda. Öresundståg på sträckan Malmö–Halmstad/Göteborg gör extra uppehåll på alla mellanstationer Kävlinge–Helsingborg. Trafiken förväntas kunna återupptas klockan 05.00 den 4/7. För mer information om din resa och om ersättningstrafik, kontakta ditt tågbolag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer