Mannen rymde när han besökte sjukhuset under måndagen. Foto: Johan Nilsson/TT

Intagen på Fosieanstalten har rymt – är nu efterlyst

Uppdaterad
Publicerad

En man som avtjänar ett fängelsestraff på Anstalten Fosie i Malmö har under måndagen avvikit. Detta gjorde han under ett besök på sjukhuset enligt Kriminalvården och han är nu efterlyst.

Mannen lyckades avvika under förmiddagen. Något som Aftonbladet var först med att rapportera.

Enligt Monica Bergström, pressekreterare på Kriminalvården, hände det under ett besök på sjukhuset.

– Ingen person har kommit till skada och det finns ingenting som tyder på att det rör sig om en fritagning, säger Monica Bergström.

Vilket brott mannen är dömd för vill Kriminalvården inte kommentera, men han har suttit på Anstalten Fosie i Malmö med säkerhetsklass två.

Fosieanstaltens anstaltschef menar att mannen inte är farlig.

– Han är inte farlig för allmänheten, skulle jag säga. Om man hade bedömt det så, så hade polisen lagt mer resursen på att hitta honom.

Nu ska de utreda internt vad som hänt.

– Vi har startat en utredning som ska säga hur det gick till, säger Monica Bergström

Är nu efterlyst

Mannen är sedan försvinnandet efterlyst av polisen. Men något aktivt sök görs inte efter honom enligt Evelina Olsson, presstalesperson på polisen i region Syd.

– Vi har larmat ut till våra patruller och skulle han anträffas i en trafikkontroll eller liknande så plockar vi in honom. Men vi är inte ute och jagar, säger Evelina Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.