En isbjörn på Köpenhamns zoo dog i tisdags efter att ha fått en stöt sedan den kom i kontakt med ett elskåp. Isbjörnarna på bilden har inget med innehållet i artikeln att göra. Arkivbild. Foto: Martin Meissner/AP Photo

Isbjörn död i elolycka på Köpenhamns zoo

Uppdaterad
Publicerad

En ung isbjörnshona på Köpenhamns zoo dog i tisdags efter hon kommit i kontakt med ett elskåp och där fått en elektrisk stöt, meddelar djurparken i ett uttalande.

Isbjörnen bröt upp en stålgrind, bet sedan i en kabel i ett elskåp och fick en stöt, rapporterar Danmarks Radio och hänvisar till djurparkens hemsida.

”Isbjörnar är väldigt nyfikna och starka djur. Tyvärr har det fått ödesdigra konsekvenser i det här fallet”, skriver Mads Frost Bertelsen, zoologisk chef och veterinär vid Köpenhamns zoo, på hemsidan.

”Lyckligtvis är det sorts olycka som vi aldrig har varit med om tidigare. Det är klart att vi nu kommer att vara mycket kritiska till våra elinstallationer i isbjörnsanläggningen”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.