Jack Majgaard Jensen ny tränare för FC Rosengård

Publicerad

Jack Majgaard Jensen blir ny tränare för FC Rosengårds allsvenska damlag fram till november.

– Vi har hittat helt rätt. Jack har ett fantastiskt fotbollskunnande, men han är också en stark och tydlig ledare, med erfarenhet från den allra högsta nivån, säger sportchef Therese Sjögran i ett pressmeddelande.

Kan bli längre

Kontraktet löper fram till slutet av november, men kan bli förlängt.

– Det var viktigt för båda parter att fokusera på hösten i första hand. Vi har en tuff allsvenska och viktiga matcher i Champions League framför oss. Jack är helt rätt person att leda oss i dessa utmaningar, säger VD Klas Tjebbes i ett pressmeddelande.

”Spännande utmaning”

Jack Majgaard Jensen kommer närmast från danska herrlaget Lyngby. Han har också varit tränare för Lunds BK samt juniortränare i MFF. Jack är 42 år och bor i Lund.

– Detta är en riktigt spännande utmaning för mig. Jag får jobba med några av världens bästa fotbollsspelare i en europeisk toppklubb, säger Jack Majgaard Jensen i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.