Therse Sjögren i tränaruniform Foto: TT Nyhetsbyrån

Två raka matcher utan vinst – första gången sedan 2012

Therese Sjögran fick en mardrömsdebut som tränare för Rosengård. I toppmötet mot Linköping föll de regerande mästarna med 2–1 efter mål på tilläggstid av Mariann Gajhede Knuds. Med det noteras Rosengård för sitt sämsta facit sedan 2012.

Det har spelats två matcher i damallsvenskan sedan Therese Sjögran tackade för sig i Rosengårdströjan. Sen dess har Rosengård stått för en nedåtgående trend genom 1–1 mot Mallbacken och kvällens förlust mot Linköping.

I fjol vann Linköping hemma med 2–0 och i kväll återupprepade laget bedriften när de besegrade de regerande mästarna med 2–1. Linköping hade kontroll över spelet i första halvlek, men trots det var det Rosengård som tog ledningen tidigt i andra halvlek med 0–1. Emma Berglund stod för målskyttet efter att ha tagit hand om en retur på en hårt slagen frispark av Sjögrans ersättare Nataša Andonova.

Damallsvenskan 2015

I 87:e matchminuten kvitterade Claudia Neto till 1–1 för Linköping med en drömträff utanför straffområdet. Linköping nöjde sig inte när utan såg till att fixa seger i toppmötet. På tilläggstid gjorde Mariann Gajhede Knuds segermålet för Linköping genom en stark kämparinsats i straffområdet.

– Det var jätteskönt och ett viktigt mål. Jag tycker vi spelar riktigt bra i första halvlek där vi har kontroll på spelet och inte släpper till för många lägen. I andra har vi det tuffare, framför allt efter deras mål, men vi jobbar oss tillbaka och gör det riktigt bra, säger Gajhede Knuds till TV4 Sport.

Rosengårds sämsta facit sedan 2012

Linköpings seger gör att klubben går upp på samma poäng som Rosengård i tabellen.

– Det är kul att Rosengård för en gångs skull inte stuckit i väg i toppen. Det är mer spänning när fler lag är med och slåss i toppen, säger hon.

Med det resultatet noteras Rosengård för två raka matcher utan vinst – sitt sämsta facit sedan 2012 när de spelade 1-1 mot Umeå och förlorade mot Tyresö med 0-1.