Rosengård tog chansen att sätta press på konkurrenterna i damallsvenskans guldstrid. Foto: Linnea Rheborg/Bildbyrån

Rosengård vann – satte press på konkurrenterna

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård vann som väntat.

Därmed väntar en sällan skådad rysare i damallsvenskan.

Inte förrän i slutomgången kommer det att avgöras.

”Det blir spännande i slutet”, säger Sara Björk Gunnarsdottir.

Det blir en kamp om SM-guldet ända in i slutomgången. Det står klart efter att Rosengård planenligt besegrat AIK på bortaplan i dag. Rosengård vann med 5–0, och avgörandet kommer därmed att ske först nästa omgång, den sista.               

AIK, som inte har vunnit en enda match den här säsongen, hade som väntat ingen chans mot Malmö-laget. Redan efter 19 minuter ledde Rosengård med 3–0, och matchen var i praktiken avgjord.      

Damallsvenskan 2015

– Vi spelar väldigt bra. Varje match är viktig för oss. Jag hoppas att vi kommer att vinna, säger tvåmålsskytten Natasha Andonova till TV4.

”Hoppas på oavgjort”

Senare under kvällen möttes Linköping och Rosengård.

– Vi får hoppas på oavgjort eller att Linköping vinner, sade Sara Björk Gunnarsdottier, som gjorde de två sista målen.

Så blev det. Matchen slutade 0–0 vilket gör att Rosengård nu har avgörandet i egna händer. Vinner de den avslutande matchen, mot just Linköping, är SM-guldet deras.

– Det har varit skitkul på slutet. Det är mycket tuffa matcher och det är kul att det är tre lag som spelar om titeln. Det är så det ska vara. Det blir spännande på söndag, säger Gunnarsdottir.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2015

Mer i ämnet