Clara Markstedt avgjorde matchen för Hammarby. Foto: Meli Petersson Ellafi/Bildbyrån

Hammarbys hopp lever – efter Markstedts korta inhopp

Två gånger låg Hammarby under – och var på väg ur damallsvenskan.

Men efter två kvitteringar hoppade Clara Markstedt in.

Då räddade hon sitt lag – och skadades direkt.

Den förra U23-landslagsspelaren Clara Markstedt räddade i dag Hammarbys hopp om ett nytt kontrakt i damallsvenskan.

25-åringen hoppade in i den 69:e minuten och gjorde minuten därefter 3–2 till Hammarby borta mot Mallbacken.

Damallsvenskan 2015

Räddades av ribban

Trots det blev hon skadad och utbytt bara två minuter senare. Detta efter att hon skallat ihop med en motståndare.

Men Hammarby klarade sig bra med Markstedt på sidan. De höll ledningen matchen ut, trots att Mallbacken pressade hårt och bland annat hade en boll i ribban. Därmed har lagen samma poäng i bottenstriden, med en match kvar. Hade Hammarby förlorat hade deras nedflyttning varit ett faktum.

Hammarby mot Piteå

Mallbacken ligger ovanför nedflyttningsstrecket, med ett måls bättre målskillnad än Hammarby. I den sista omgången möter Hammarby Piteå hemma, medan Mallbacken har Umeå på bortaplan.

– Vi har visat att vi står upp mot de bästa lagen. På ”Zinken” är vi starka. Det ska bli väldigt kul att möta Piteå. Vi går för seger, säger Hammarbys tränare Pär Lagerström till TV4.