FC Rosengård siktar på guld

Uppdaterad
Publicerad

På söndag kan FC Rosengårds damlag bli svenska mästare för femte gången på sex år.

Efter segern mot AIK i helgen har FC Rosengård avgörandet i egna händer. Laget leder nu serien inför sista omgången med en poäng före Eskilstuna. För att vara säkra på att ta hem guldet, måste man slå formstarka Linköping hemma på Malmö IP.

– Det kommer att bli en jättetuff match. Linköping har ju chans att ta sig till Champions League, och det är ju en morot för dem. Men vi har ju allt i egna händer nu, och det är jätteskönt, säger FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran, till SVT Nyheter Skåne.

Damallsvenskan 2015

Efter svackan i somras

I somras lämnade de två världsstjärnorna Ramona Bachmann och Anja Mittag laget. Therese Sjögran slutade och blev sportchef samtidigt som laget fick en ny tränare. Spelet haltade och laget tappade poäng även mot relativt enkla motståndare.

– Vi tappade lite i vårt spel, men sen började vi hitta tillbaka till det mer och mer. Vi har nog kommit dit vi vill komma nu, säger mittfältaren Sara Björk Gunnarsdottir.

Satsar på de unga

Efter den här säsongen byter Rosengård delvis  inriktning. Det blir inte lika många färdiga  världsstjärnor i laget, utan en större satsning på yngre lovande spelare.

– Vi vill utbilda spelarna på bästa sätt, och den miljö vi kan erbjuda tror jag är mycket bra för yngre spelare. Vi kommer att satsa lite annorlunda, men laget kommer att vara lika bra nästa år, säger Therese Sjögran.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2015

Mer i ämnet