Från förra årets julfest Jalla Jalla en jul för alla då omkring tusen personer kom till Moriskan i Malmö Foto: Cool Minds

Skånes största julfest är öppen för alla

Uppdaterad
Publicerad

Ingen ska behöva sitta ensam på julafton. Det är tanken när volontärer ordnar en stor julfest med mat, paket och gemenskap på Moriskan i Malmö.

Julfirandet är gratis och det är tredje året som det arrangeras. Tidigare år har omkring tusen personer dykt upp och den ideella föreningen Cool minds som står bakom arrangemanget tror på en liknande siffra även i år.

– Det är väldigt blandat. Allt från hemlösa, ensamma till de som kanske inte har så mycket pengar för att ha ett stort julbord. Vi för ju ingen statistik på vilka som kommer utan alla är välkomna, säger Alice Berger, personalchef på Cool minds.

”Välkomnande klimat”

Marielle Sterner är verksamhetsledare på Cool Minds. Hon nämner flera aspekter med julfirandet på Moriskan men framhäver framförallt en:

– Det finaste är det välkomnande klimatet. Det är verkligen en atmosfär av att alla är välkomna precis  som de är.

Julfesten är möjlig tack vare donationer från matbutiker, lokala företagare och privatpersoner. Dessutom får den ideella föreningen Cool minds låna Moriskan gratis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.