Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jimmie Hansson förlorade körkortet i fem månader när han körde bonusdottern till sjukhus efter en allergisk reaktion. Han körde 128 km/h på en 60-väg. Foto: Bernard Mikulic

Jimmie förlorade körkortet när han ville rädda fyraåriga bonusdotterns liv

Uppdaterad
Publicerad

När Jimmies fyraåriga bonusdotter fick allergiska utslag över hela kroppen och ansiktet blev han rädd att flickans andning skulle påverkas. Han körde i ilfart från Trelleborg till sjukhuset i Malmö, men fastnade i en hastighetskontroll.

– Vi blev väldigt rädda och 1177 sa att vi måste in direkt. Det var ingen tvekan om saken – flickan behövde komma in på sjukhus, säger Jimmie Hansson.

Det hände i oktober 2023. Jimmie, sambon och lilla Wilma satte sig i bilen och Jimmie körde snabbt på motorvägen till Malmö. De var rädda att flickan skulle sluta andas. När motorvägen kör in i Malmö blir det istället 60. Där var en hastighetskontroll och Jimmie stoppades, vilket Trelleborgs Allehanda var först med att berätta.

– De klockar mig där med 128 km/h på 60-vägen. Jag förklarar hur situationen är med Wilma. Poliserna tittar till henne, ger mig en bot och släpper mig vidare. De var jättehjälpsamma och förstod situationen, säger Jimmie Hansson.

4 000 i böter och indraget körkort i fem månader

Flickan kom till akuten och fick medicin som stoppade den allergiska reaktionen. Men Jimmie fick 4 000 kronor i böter och indraget körkort i fem månader. Transportstyrelsen och förvaltningsrätten ändrade inte beslutet.

– Mitt fokus var Wilma som jag inte vet om hon kan hålla andan till Malmö. Det finns inget att ångra. Hon mår bra idag på grund av en anledning. Det finns ingen lagbok som kan hjälpa en liten flicka som har en allergisk reaktion som behöver vård. Det är sjukhuspersonal som gör det, säger Jimmie Hansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.