Jonas betalade 350 000 kronor – fick trädgården uppriven

Uppdaterad
Publicerad

En uppriven trädgård och fakturor på 350 000 kronor.

Jonas Molander anlitade det kritiserade bolaget Lomma Trädgård, som trots att han har betalat inte har slutfört arbetet.

– Det känns för jävligt, de har lurat oss, säger han.

Flera privatpersoner som SVT har pratat med vittnar om saltade fakturor och falska löften från företagen Lomma trädgård, Mitt trädgård och Bosab.

En av dem som drabbats är Jonas Molander. Han anlitade företaget Lomma Trädgård för en totalrenovering.

”Skickar fakturor – inte satt sin fot här”

Efter att företaget rivit upp hela trädgården fick han fakturor på 350 000 kronor. Trots att han har betalat har Lomma Trädgård inte slutfört arbetet.

– Jag kan knappt prata om det, jag har förlorat en stor del av våra pensionspengar, säger Jonas Molander.

En annan som har drabbats är Anett Wahlström. Hon representerar en bostadsrättsförening i Klippan som anlitat Bosab. Wahlström berättar att företaget hotat med stämning om hon inte betalade fakturorna för jobb som aldrig utförts.

– De skickar fakturor fast de överhuvudtaget inte har satt sin fot här, så tror de ändå att man ska betala. De tror att de har egna regler att köra efter helt klart, säger hon.

SVT Nyheter har vid upprepade tillfällen sökt de utpekade bolagen, de har valt att inte kommentera.

Här är hela granskningen: Så bluffar Malmöbröderna till sig miljonavtal

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.