Familjen Janson Thorfinn befinner sig på semester på Makrigialos på Kreta. Hemresan är planerad till på torsdag. – Vi är inte jätteoroliga. Det ser ut som att det finns gott om flighter hem att boka om till om det behövs, säger Julia till höger i bild. Foto: Privat

Julia från Malmö drabbad av Thomas Cooks konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Malmöbon Julia Janson Thorfinn och hennes familj hör till dem som drabbats av resebolaget Thomas Cooks konkurs. 

– Vi är på Kreta och ska åka hem på torsdag, säger hon till SVT Nyheter. 

Familjen Janson Thorfinn fick via medierna reda på vad som var på gång under söndagen. 

– Sedan följde jag dramat fram till midnatt via Twitter. När jag vaknade i morse hade konkursen varit bekräftad i någon timme, säger Julia. 

Researrangören Ving hade på måndagsmorgonen ännu inte gått ut med någon information, annat än den som står på hemsidan. 

– Vi är inte jätteoroliga för hemresan. Det ser ut som att det finns gott om flighter hem att boka om till om det behövs. Men vi vill vi ju vara säkra på att vi får pengarna tillbaka. 

Drabbades av Sterling-konkurs

För famljen Janson Thorfinn är detta andra gången som de drabbas av en konkurs i resebranschen. 

– Vi var ute och reste till Kanarieöarna och flög med Sterling, när de gick i konkurs 2008. Den gången var vi bara två vuxna. Nu har vi tre barn varav en på sju månader. Då är det ju ännu bökigare, säger Julia Janson Thorfinn. 

– Vad är oddsen att råka ut för detta två gånger? 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.