Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kalle Lind invigde på fredagen Skånetrafikens nya biljettautomater. Foto: Hans Larsson

Kalle Lind invigde nya biljettautomaterna

Publicerad

På fredagen invigdes Skånetrafikens nya biljettautomater på Malmö C. Ceremonin förrättades av radioprataren Kalle Lind, som till sin förtret kunde konstatera att maskinerna tycks fungera ganska bra.

Bakgrunden är en krönika Lind skrev häromåret,”25 steg till köp av tågbiljett”, där han ondgjorde sig över det nu pensionerade – och enligt honom själv – onödigt tillkrånglade biljettsystemet.

Efter den salvan valde Skånetrafiken att bjuda in honom i arbetet med att ta fram nya maskiner – och på fredagen förrättade han alltså själva invigningen.

– De är faktiskt långt mer pedagogiska än de gamla. Jag gjorde vad jag kunde för att i sista stund hitta något att racka ner på, men det gick inte, summerar Kalle Lind.

Jojo-kortet tas ur bruk

Totalt rullas nu 200 nya biljettautomater ut över Skånes tågstationer samt på utvalda stationer i Danmark. Samtidigt tas det gamla Jojo-kortet ur bruk.

De nya maskinerna tar inte emot kontanter, resenärerna betalar med betalkort eller med Skånetrafikens nya reskort.

Se videon där Kalle Lind inviger biljettautomater och berättar om en osedvanligt krånglig final på sin Indienresa häromåret.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer