Christer Andersson på Units AB lutar sig över en gammal trotjänare. Den öl- och stearin patinerade flygeln som någon ropat in. Foto: Johan Dernelius

Smått kaotiskt när anrik Malmökrog tömdes på inventarier

Uppdaterad
Publicerad

Anrika restaurang Gamla Brogatan i Malmö gick i konkurs för några månader sedan. För en vecka sedan var det budgivning på inventarierna. När köparna hämtade sina fynd på torsdagen blev det så rörigt att parkeringsvakterna fick skynda till.

Många trängdes för att hitta en parkering på gatan i centrala Malmö när allt från bestick, vinkylar och stekhällar till den gamla öl- och stearinnedstänkta flygeln hämtades.

– Det känns lite vemodigt. Restaurangen har ju funnits i mångas hjärtan och är en institution, säger Christer Andersson på Units AB som ansvarade för auktionen.

Vad som händer framöver med lokalen är oklart.

– Tidigare var det ”fine dining” här på Brogatan och då fanns det nämligen silverbestick här. Så det har varit en del hugade spekulanter som kommit för att leta efter dessa, men tydligen blev de utbytta för en del år sedan, avslutar Christer Andersson medan folk sick-sackar runt med famnarna fulla av klenoder.

I klippet ovan kan du se när den anrika restaurangen tömdes på inventarier.

-Den fantastiska bardisken var inte till salu. Det fanns ett mycket stort intresse för den. Alla ville ha den. Det är upp till nästa ägare av lokalen att avgöra dess öde, berättar Christer Andersson om intresset. Foto: Johan Dernelius

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.