Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera boende i området säger att högen har varit där sedan i slutet av förra veckan. Foto: Emilio Garro/SVT

Sophög på Lugnet i centrala Malmö: ”Det är bedrövligt”

Publicerad

I stadsdelen Lugnet i centrala Malmö har det legat en stor hög av kartonger och sopor sedan slutet av förra veckan. Anledningen är att en av lastbilarna gick sönder när företaget Förpacknings- & tidningsinsamlingen skulle tömma återvinningsstationen.

Den stora högen av kartong och plast har enligt flera boende i området legat utanför återvinningsstationen under hela helgen.

Förpacknings- & tidningsinsamlingen, som ansvarar för hanteringen av återvinningsstationerna, säger att det är beklagligt. Men att det kan bli såhär när många handlar mycket samtidigt.

– Orsaken är att en lastbil varit trasig, samtidigt som vi har haft Black friday och det blir större mängd än vanligt, säger Kerstin Wärn, regionchef på FTI i Skåne.

”Det är bra att folk bryr sig”

Vad tänker du när du ser bilderna?

– Att det är bedrövligt. Vi vill ju att det ska vara rent och snyggt. Men det här får vi ta på oss, det är vi som ska hålla ordning på det här, säger hon.

Kerstin Wärn förstår att folk blir upprörda, men säger samtidigt att hon är glad att folk reagerar och hör av sig.

– Det är bra att folk bryr sig och är engagerade så att vi kan åtgärda de här sakerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.