Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) menar att omvärldsläget och demonstrationer hade skett oavsett vilken stad evenemanget arrangerats i. Foto: Martin Meissner/AP & Linda Ekström/SVT

Katrin Stjernfeldt Jammeh (S): ”Malmö är en öppen och välkomnande stad”

Uppdaterad
Publicerad

Pressen på Malmö som värdstad för Eurovision har inte gått obemärkt förbi. I vissa sammanhang talades det om att valet av att ha evenemanget i Malmö var fel. Kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) anser att staden har lyckats med sitt uppdrag såhär långt.

Inför SVT Agendas partiledardebatt uttryckte Liberalernas partiledare Johan Pehrson att han är kritisk mot beslutet att anordna Eurovision i Malmö. Anledningen är att flera protester och demonstrationer väntas i staden på grund av Israels deltagande.

– Vi är vana vid att man använder Malmö för olika typer av politiska utspel eller för att bekräfta en politisk uppfattning. Sverige vann Eurovision och vi sträckte upp vår hand. Malmö är en öppen och välkomnande stad, säger kommunstyrelens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2024

Mer i ämnet