Eivor Nilsson Foto: Henrik Nordell / SVT

Kennelägaren: ”Skrek rakt ut i förtvivlan”

Uppdaterad
Publicerad

Under den första rättegångsdagen berättade kennelägaren Eivor Nilsson om brotten hon utsatts för. Det var första gången hon mötte de misstänkta gärningsmännen i en rättssal.

Det hela började den 9 januari då Eivor Nilsson skulle släppa ut sina valpar från hundstallet. Då skedde det brutala rånet.

– På vägen tillbaka såg jag att det stod några vid stalldörren. Det rusade in svartklädda människor med svart maskering. De sprejade mig och de slog mot mig. Det är sådant man ser på tv, jag var fruktansvärt rädd, sade hon.

De tejpade hennes händer, fötter och över ansiktet. Misshandeln slutade med flera blåmärken, en spricka i foten och fyra brutna revben. Smärtan höll i sig i flera veckor.

– Det var så fruktansvärt våldsamt. Det var bara slag rakt på. De försökte att hålla mig kvar till varje pris. Det tog en månad innan jag vågade gå ut i stallet igen, sade kennelägaren.

Sex valpar stals

Först efter att ha förts till sjukhuset fick hon reda på att de sex valparna var stulna. De togs från en kull på totalt 11 valpar.

– Jag skrek rakt ut i förtvivlan, sade Eivor Nilsson.

I tingsrätten beskrev hon gärningsmännen som yngre, mellan 20-30 år gamla. Två av de fem misstänkta gärningspersonerna har hon träffat tidigare. De var på besök hos henne i december år 2018 för att köpa en valp.

Rättegången fortsätter den 4 juni och då väntar fler förhör av vittnen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer