Kidnappade och misshandlade 20-åring – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

I somras blev en man i 20-årsåldern kidnappad och utsatt för grov misshandel strax utanför Lund. Nu döms fyra män mellan 22 och 50 år till fängelse i fyra och ett halvt år.

Den 28 juni i år fick polisen in ett samtal från en man som berättade att han blivit bortförd och misshandlat av fyra män. Mannen, som är i 20-årsåldern, var svårt skadad och fick åka ambulans till sjukhus.

Den aktuella kvällen hade en av kidnapparna bestämt träff med 20-åringen, de två var sedan tidigare bekanta med varandra. När de möttes upp fick 20-åringen ett slag i bakhuvudet, sedan fördes han in i kidnapparnas bil och kördes till en grusplan strax utanför Lund.

Hotades till livet

Under natten utsattes 20-åringen för grov misshandel. Bland annat knivhöggs han i benet, hotades med en kniv mot halsen och en pistol mot huvudet. Kidnapparna hotade också att döda 20-åringen och hans familj om han inte gav männen 500.000 kronor.

20-åringen lyckades till slut fly från platsen. Han hittade ett hus där han knackade på och fick hjälp att larma polis.

Kort efter händelsen kunde polisen gripa de fyra männen, som alla är från olika orter i Skåne.

De fyra männen döms alla för människorov, två av dem för grov misshandel och två för medhjälp till grov misshandel. En person döms också för grov olovlig körning. Samtliga döms till fängelse i fyra och ett halvt år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.