Kristianstad FC:s klubbstuga brann i natt Foto: Mikael Nilsson

Brand i Kristianstad FC:s klubbstuga

Uppdaterad
Publicerad

En klubbstuga vid Björkvallens idrottsplats i Kristianstad började brinna vid tvåtiden natten mot onsdag. Polisen misstänker att den var anlagd.

– De ringde till mig vid tvåtiden och jag åkte direkt dit och visst det kom allt en tår, vi har precis målat och renoverat inne i stugan, säger Andreas Andersson, ordförande i klubben.

Han tycker ändå att det var tur att inte hela huset brann ner eftersom det var oförsäkrat. Någon hade missat att betala. De värsta skadorna är på utsidan.

– Vi hade aldrig klarat att bygga upp huset igen, nu funkar det ändå att använda omklädningsrummen, säger Andreas Andersson.

Enligt Andreas Andersson har de kämpat hårt de senaste året för att få klubbens ekonomi på fötter och planen var att skulden skulle vara betald 2021.

– Nu får vi se hur det går, vi får börja med att måla om igen innomhus, säger Andreas Andersson.

När Räddningstjänsten kom till platsen brann det i fasaden och elden hade spridit sig vidare uppåt.

Släckningsarbetet försvårades av krypbränder på vinden. Stugan är svårt eldhärjad.

– Vi fick in samtalet via SOS och det var någon som berättade att det brann, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Platsen är avspärrad och vid åttatiden på onsdagsmorgonen ska teknikerna undersöka området. Polisen rubricerar händelsen som mordbrand.

Det är Kristianstad FC som äger klubbstugan. Bland många aktiviteter håller PRO till där flera gånger i veckan.

Staketet runt området är trasigt sedan i januari och sedan dess har det varit inbrott i stugan och nu en misstänkt mordbrand. Klubben har 350 aktiva fördelade på 14 lag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.